"ДНР" згодна обміняти полонених, якщо Україна внесе до списків ще 58 осіб

Морозова назвала умови обміну полоненими
Фото: dan-news.info

За словами "омбудсмена ДНР" Дар'ї Морозової, до списків на обмін треба внести осіб, обвинувачених або засуджених в Україні за скоєння особливо тяжких злочинів на Донбасі.

"Донецька народна республіка" почне процес обміну полоненими, щойно українська сторона внесе до списків ще 58 осіб. Про це сказала журналістам "омбудсмен ДНР" Дар'я Морозова, повідомляє видання бойовиків "Донецкое агентство новостей".

За її словами, до списків на обмін потрібно внести 11 осіб, обвинувачених або засуджених в Україні за скоєння особливо тяжких злочинів, пов'язаних із конфліктом на Донбасі, і ще 47 людей, які, на думку українських правоохоронців, не пов'язані з подіями в АТО.

Морозова запевнила, щойно Київ внесе до списків вищезазначених осіб, "ДНР" одразу ж почне обмін.

Прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер зазначала, що процес звільнення заручників залишається заблокованим через представників окремих районів Донецької та Луганської областей, які хочуть звільнення осіб, "які не мають жодного стосунку до подій на Донбасі".

22 вересня представник "ДНР" на переговорах у Мінську Денис Пушилін заявив, що окупанти не згодні з формулою "88 на 313", яку для обміну полоненими запропонувала Україна.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.