Доба на Донбасі. Бойовики 29 разів порушили режим припинення вогню

Бойовики обстрілювали позиції ООС із заборонених Мінськими угодами озброєнь
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

17 жовтня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі жоден український військовий не постраждав.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі 29 разів порушили режим припинення вогню, утрат у лавах українських військових немає, інформує на своїй сторінці у Facebook пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами артилерійських установок калібру 122 мм, різнокаліберних мінометів, гранатометів різних систем і стрілецької зброї", – ідеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" представники незаконних збройних формувань відкривали вогонь поблизу Водяного, Павлополя, Талаківки, Авдіївки, Березового, Пищевика, Лебединського та Широкиного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" – біля Новолуганського, Луганського, Золотого, Новозванівки, Гладосового, Кримського, хутора Вільний, Попасної.

Від початку нової доби бойовики вже двічі порушили режим припинення вогню – біля Новотошківського і Золотого – 4.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня, але спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує його порушення.