Доба на Донбасі. До перемир'я бойовики 13 разів обстріляли позиції ООС та житлові квартали Авдіївки

З 00.00 на Донбасі набуло чинності перемир'я
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

26 липня вогневу активність бойовиків було зафіксовано біля Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного, Лебединського, Щастя. Представники незаконних збройних формувань обстріляли житлові квартали Авдіївки, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню, поранення дістав один український військовий. Про це на своїй сторінці у Facebook поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

"Протягом доби противник неодноразово здійснював як провокативні, так і прицільні обстріли", – ідеться в повідомленні.

Вогневу активність було зафіксовано біля Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного, Лебединського, Щастя та Авдіївки. Тут бойовики застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння БМП, безпілотники та стрілецьке озброєння.

У штабі зазначили, що представники незаконних збройних формувань 26 липня відкривали вогонь по населених пунктах – із Яковлівки в бік Авдіївки противник застосував міномети калібру 82 мм.

"Унаслідок обстрілу одна з мін влучила у дах дачного будинку, що призвело до руйнування будівлі та пожежі. Крім того, на подвір’ї також виявлено дві вирви, імовірно, від влучання мін калібру 82 мм. Жертв і поранених серед цивільного населення немає", – додали у штабі ООС.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти й докази.

Опівночі на 27 липня 2020 року на Донбасі розпочалося чергове перемир'я.