Ейдман: Батьки російських солдатів, які воюють в Україні, починають обурюватися, тільки якщо щось у процесі продажу "рідної крові" пішло не так

Ейдман: Поки дітки заробляють на війні або влада щедро платить за їхні домовини, у нинішніх матусь Кураж усе гаразд
Фото: Игорь Эйдман / Facebook

Батьки російських солдатів, які воюють на Донбасі, починають якось проявляти активність й обурюватися тільки у двох випадках: коли їм недоплачують компенсацію за загиблих дітей або коли ті потрапляють у полон, уважає російський соціолог і політолог Ігор Ейдман.

Поки російські солдати, які воюють в Україні, заробляють на цій війні чи "влада щедро платить за їхні труни", у їхніх батьків усе гаразд, вони починають обурюватися, тільки якщо щось у "процесі продажу "рідної крові" пішло не так", написав російський соціолог і політолог Ігор Едман у Facebook.

"Батьки російських солдатів, які воюють на таємній злодійській війні проти України, починають якось проявляти активність, зустрічатися з журналістами, обурюватися тільки у двох випадках: коли їм недоплачують компенсацію за загиблих дітей або коли ті потрапляють у полон. Тобто поки дітки заробляють на війні або влада щедро платить за їхні домовини, у нинішніх матусь Кураж усе гаразд. Вони починають обурюватися й навіть готові йти на контакти з "націонал-зрадниками", тільки якщо щось у процесі продажу "рідної крові" пішло не так", – зазначив він.

25 червня з'явилося повідомлення, що військовослужбовці Збройних сил України ліквідували в Луганській області диверсійно-розвідувальну групу противника.

Зокрема, було взято в полон російського контрактника Віктора Агєєва, про що повідомила "Русская служба ВВС" із посиланням на інформацію українських військових. Місцем служби Агєєва називали місто Батайськ Ростовської області, де розквартирована 22-га бригада ГРУ Генштабу РФ.

Міністерство оборони Росії заявило, що Агєєв ніколи не служив за контрактом у збройних силах РФ, а звільнився зі строкової служби в травні 2016 року.

Мати Агєєва дала інтерв'ю "Новой газете", де розповіла, що військове відомство РФ заперечує, що її син є військовослужбовцем, і вона не підозрювала, що син перебуває в Україні. "Я вірила, що нас там немає, в Україні. Були офіційні заяви, що наші не присутні. Принаймні я вірила", – пояснила вона.