Естонія передала Україні 2,4 тис. пістолетів Макарова

Естонська армія вже не використовує пістолетів Макарова

Фото: mil.ee

Міністерство оборони Естонії надасть Україні 2,4 тис. пістолетів Макарова для посилення обороноздатності під час збройної агресії на сході України. Про це 7 липня повідомила пресслужба відомства.

Суверенітет і територіальна цілісність України має бути відновлено, зазначив міністр оборони Естонії Юрі Луйк.

"Агресія Росії у Криму і на сході України неприйнятна, вона має широкий вплив на безпеку всієї Європи. Цим постачанням ми підтримуємо нашого союзника, який перебуває на війні вже шостий рік", – заявив Луйк.

За словами начальника збройних сил оборони Рісто Партеля, естонська армія вже не використовує пістолетів Макарова через перехід на стандартний калібр стрілецької зброї країн НАТО.

"Макаров компактний, надійний і простий у використанні за своєю конструкцією й обов'язково додасть важливий компонент в озброєння українців", – додав Партель.

Транспортні витрати в розмірі €7 тис. взяла на себе Естонія, ідеться в релізі.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.