Грицак: ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей і жодних атак на Донбасі не планують. Але можливі провокації з боку бойовиків

Грицак: Ми дотримуємося Мінських угод і жодних атак українські війська не здійснюватимуть
Фото: president.gov.ua

Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що активізації збройного протистояння на Донбасі на час проведення так званих виборів не буде.

Українські військові дотримуються Мінських домовленостей і не планують жодних атак на Донбасі, зокрема в день проведення так званих виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це на брифінгу 9 листопада заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Активізації воєнної компоненти або збройного протистояння на Донбасі, думаю, на час проведення так званих виборів не буде. Крім можливих провокацій із боку російських терористичних військ, які вони потім захочуть показати як атаки з боку українських військових. Ми спілкувалися з керівництвом Генерального штабу ЗСУ, із представниками Нацгвардії. Ми дотримуємося Мінських угод, і жодних атак українські війська не здійснюватимуть", – сказав Грицак.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Після вбивства в окупованому Донецьку ватажка "ДНР" Олександра Захарченка бойовики оголосили про намір провести "вибори" 11 листопада 2018 року. Українська сторона засудила цю ідею, заявивши, що "вибори" на окупованому Донбасі суперечать Мінським угодам.