Гризлов: Контактна група в Мінську близька до узгодження кількості людей для обміну заручників за принципом "усіх на всіх"

Гризлов підкреслив, що уникнути застосування вогнепальної зброї в зоні конфлікту вкрай складно
Фото: ЕРА

Кількість випадків застосування зброї в зоні збройного конфлікту на Донбасі істотно знизилася, заявив представник РФ у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов.

Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі може незабаром узгодити кількість людей для проведення обміну заручників за принципом "усіх на всіх", сказав представник РФ у цій групі Борис Гризлов після її засідання 5 липня, повідомляє "Газета.Ru".

"Уже зараз контактна група близька до узгодження кількості людей для обміну за принципом "усіх на всіх", – зазначив він.

Гризлов додав, що цілковитого припинення вогню на лінії зіткнення на Донбасі не сталося, але кількість обстрілів знизилася. Представник Росії підкреслив, що уникнути пострілів украй складно, оскільки довжина лінії становить 430 км, а з обох її боків розміщені  озброєні люди.

Представник України у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив 22 червня, що контактна група домовилася узгодити списки полонених і почати обмін до 5 липня.

23 червня перший віце-спікер Верховної Ради і перемовник у гуманітарній підгрупі у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що кількість заручників, яких утримують бойовики, збільшилася до 132. За її словами, обміну до 5 липня чекати не варто.

У межах обміну українська сторона готова передати 234 людини, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. За її словами, представники окремих районів Донецької області запитують 416 осіб, Луганської – приблизно 400.

Сьогодні Геращенко заявила, що бойовики продовжують блокувати процес обміну полоненими і наполягають, щоб до списків включили людей, які не мають ніякого відношення до конфлікту на Донбасі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.