Єльченко передав генсеку ООН заяву МЗС України щодо ескалації конфлікту на Донбасі

Єльченко закликав Гутерріша поширити заяву МЗС України на сесії Ради Безпеки ООН
Фото: UKR Mission to UN / Twitter

21 липня Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, якою засудило Росію за активізацію бойових дій на Донбасі. Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко передав її генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу.

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко передав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу заяву Міністерства закордонних справ (МЗС) України щодо ескалації конфлікту на Донбасі, повідомляють у Twitter МЗС.

"Буду вдячний за ваше люб'язне сприяння в поширенні цього листа та доданої заяви як документа Генеральної Асамблеї за пунктом 31 порядку денного 71-ї сесії Ради Безпеки", – зазначив Єльченко.

21 липня Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, якою засудило Росію за активізацію бойових дій на Донбасі. У ній наголошують, що проросійські бойовики задіяли під час інтенсивних атак і обстрілів танки, самохідні артилерійські установки, реактивну артилерію та міномети.

У відомстві нагадали, що тільки за три дні, 18–20 липня, Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення дістало 15 військовослужбовців і двоє цивільних. Українське МЗС вимагає від РФ "негайно припинити збройні провокації".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.