Єрмак: Може, у майбутньому Донбас буде новітнім економічним хабом

Єрмак припустив, що після війни на Донбасі "будуть розвиватися напрямки, про які ми навіть не мріяли"
Скріншот: KRYM - критичне мислення / YouTube

Українська влада завершує роботу з формування фонду розвитку Донбасу "з великою кількістю міжнародних і українських донорів", заявив помічник президента України Андрій Єрмак.

Україна вже зараз думає про відновлення і розвиток тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Про це заявив помічник президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю проєкту "KRYM – Критичне мислення", опублікованому 1 лютого.

"Сьогодні, наприклад, закінчується робота по формуванню зі Світовим банком великого фонду з великою кількістю міжнародних і українських донорів, який буде спрямований саме на розвиток і відновлення Донбасу", – зазначив Єрмак.

Він припустив, що Донбас "у майбутньому, може, бути якимось новітнім економічним хабом і там будуть розвиватися напрямки, про які ми навіть не мріяли".

Єрмак заявив, що перетворення Донецької та Луганської областей на "успішний, квітучий регіон" стане найбільшою перемогою України.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

У жовтні 2019 року Офіс президента України оцінював суму, необхідну на відбудову Донбасу, щонайменше в €372 млн.