Кабмін України виділив по 100 тис. грн сім'ям 24 захоплених Росією українських моряків

Кабмін заніс українських моряків до переліку осіб, які можуть отримувати матеріальну компенсацію
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на захист прав осіб, позбавлених волі внаслідок дій незаконних збройних формувань або органів влади Росії. До переліку таких осіб занесли українських моряків, захоплених у полон РФ біля Керченської протоки, заявив міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Кабінет Міністрів України виділив по 100 тис. грн матеріальної допомоги сім'ям 24 українських моряків, яких Росія захопила в полон біля Керченської протоки, заявив журналістам 5 грудня міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляють "Українські новини".

"Постанову буде оброблено протягом трьох днів. За результатами цієї постанови Міністерство оборони передасть точні персональні дані всіх військовополонених, тому що їх треба брати не з інтернету, а офіційно з інформації Міністерства оборони", – заявив Черниш.

Він додав, що відповідні зміни внесено до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті України на заходи щодо захисту прав осіб, позбавлених особистої свободи внаслідок дій незаконних збройних формувань або органів влади Росії на окремих територіях Донецької та Луганської областей.

Черниш наголосив, що українських моряків занесли до переліку осіб, які можуть отримувати матеріальну компенсацію.

25 листопада РФ обстріляла і захопила в Чорному морі два українські катери і буксир, які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Із 24 захоплених у полон українців троє дістали поранення. Їх заарештували й утримують у московських слідчих ізоляторах "Матросская тишина" і "Лефортово". Їм висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 322 (незаконне перетинання кордону) Кримінального кодексу Росії.

США засудили дії Росії, назвавши їх проявом агресії, Євросоюз висловив занепокоєність через застосування сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО та ОБСЄ.