Клімкін обговорив із німецьким колегою введення миротворців на Донбас

Маас поспілкувався з Клімкіним телефоном
Фото: ЕРА

Німеччина далі працюватиме над вирішенням конфлікту на Донбасі, заявив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Гайко Маас.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час телефонної розмови зі своїм німецьким колегою Гайко Маасом обговорив введення миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це повідомила прес-служба МЗС Німеччини у своєму Twitter.

"Під час телефонної розмови з українським колегою Павлом Клімкіним Гайко Маас обговорив можливість миротворчої місії ООН. Німеччина далі працюватиме над вирішенням конфлікту на Донбасі", – ідеться в повідомленні.

У МЗС заявили про необхідність стабільного припинення вогню та прогресу в політичному процесі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії тривають між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Переговори щодо врегулювання конфлікту відбуваються в тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участі представників України, Франції, Німеччини і Росії.

Представники України, Росії, США, Німеччини та Франції ведуть переговори про розміщення миротворців на Донбасі з вересня 2017 року.