Клімкін: Росія вже програла в Україні, втратила нас, українців

За словами Клімкіна, російський президент отримав вільну і демократичну Україну
Фото: ЕРА

Президент РФ Володимир Путін своїми діями щодо України дозволив провести "повну рокіровку українського суспільства", вважає міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Дії російської влади на чолі із президентом Володимиром Путіним щодо України не дали бажаного для неї результату. Таку думку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив 17 листопада на конференції в Канаді, інформує УНН.

"Росія вже програла в Україні, тому що Росія втратила нас, українців, у сенсі будь-якого ефективного співробітництва з РФ. До війни, всього лише п'ять років тому, лише 19% українців бажали, щоб ми вступили у НАТО. Тепер їх 55%. Це дуже сталий показник. Те, що зробив Путін, – дозволив провести повну рокіровку українського суспільства", – сказав міністр.

За його словами, замість розколу України навпіл Путін отримав вільну і демократичну Україну "не під російським контролем".

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Україна, США і низка інших держав звинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні їм зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці звинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.

Українська сторона неодноразово заявляла про затримання і загибель російських солдатів у зоні ООС. У відповідь у РФ стверджували, що на Донбасі воюють російські добровольці.