Колишній український військовий планував теракти в Луганській області – Офіс генпрокурора

Чоловіка затримали силовики
Фото: gp.gov.ua

За даними Офісу генпрокурора України, колишній військовослужбовець ЗСУ заклав вибухівку біля госпіталю в Сєвєродонецьку і на залізничній станції в Рубіжному.

Колишній військовослужбовець Збройних сил України планував теракти на підконтрольній українській владі території Луганської області, його затримали. Про це 20 червня поінформував Офіс генерального прокурора України (ОГП).

"Громадянин планував вчинити підрив декількох об'єктів військової інфраструктури та транспортного сполучення. Із цією метою він встановив вибухові пристрої біля будівлі 59-го військового госпіталю в Сєвєродонецьку, у якому перебуває приблизно 170 осіб із числа хворих військовослужбовців та медичного персоналу. Також він заклав вибухівку на залізничній станції в Рубіжному на ділянці колії, де зазвичай проводиться розвантаження військової техніки", – ідеться в повідомленні.

В ОГП розповіли, що вибухівку виявили і вилучили.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній військовослужбовець Збройних сил України, який протягом 2018–2019 років проходив службу в районі ООС (операції Об'єднаних сил. – "ГОРДОН") у Донецькій області, мав на меті перейти лінію розмежування та влаштуватися на службу до окупаційної адміністрації РФ у Луганській області", – пояснили в Офісі генпрокурора.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє українська сторона.