"Ми завжди відповідаємо, і дуже потужно". Зеленський запевнив, що військові не будуть ігнорувати обстріли бойовиків після початку перемир'я

Зеленський запевнив, що українські військові будуть відповідати на обстріли
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський закликав не шукати зраду в домовленості про повне припинення вогню на Донбасі з 27 липня.

Українські військові й далі відповідатимуть на обстріли з боку бойовиків та російських військ і після набуття чинності режиму повного та всеосяжного припинення вогню. Про це на брифінгу у Станиці Луганській заявив президент України Володимир Зеленський. Трансляцію пресконференції веде ТСН.

"У нас в Україні ніхто нічого не чекає. Коли по нас стріляють – ми завжди відповідаємо. І відповідаємо дуже потужно. Тому тут не потрібно шукати жодної зради", – сказав він, відповідаючи на запитання, як українські військові будуть реагувати на обстріли з боку російських окупаційних військ після набуття чинності режиму повного припинення вогню з опівночі 27 липня.

Увечері 22 липня Офіс президента України повідомив, що тристороння контактна група під час відеоконференції погодила режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. "Режим дотримання повного та всеосяжного припинення вогню у разі, якщо він буде дотриманий іншою стороною, є базовою передумовою реалізації Мінських домовленостей і відкриває шлях до виконання інших положень цих домовленостей", – підкреслювали в повідомленні ОП.