Мінував дороги й мости. Правоохоронці у Луганській області затримали ексбойовика, який переховувався в лісі

Чоловік жив у лісі
Фото: npu.gov.ua

Правоохоронці Луганської області з'ясували, що розшукуваний ними із 2014 року бойовик незаконних збройних формувань жив у лісі, і стежили за ним. Чоловіка затримали в момент, коли він прийшов у будинок пенсіонерів, щоб зарядити свій мобільний телефон.

Правоохоронці у Луганській області затримали колишнього бойовика "ЛНР", який служив на блокпостах, встановлював фортифікаційні споруди для оборони бойовиків, мінував автодороги й мости та підривав їх. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Із 2014 року чоловік був у розшуку. Встановили місцеперебування й затримали 51-річного чоловіка оперативники управління карного розшуку спільно із працівниками Служби безпеки України, бійцями батальйону поліції особливого призначення та працівниками Лисичанського відділу поліції.

Правоохоронці з'ясували, що ексбойовик жив у лісі, і стежили за ним. Чоловіка затримали в момент, коли він прийшов у будинок до пенсіонерів, щоб зарядити свій мобільний телефон.

"Затриманий зізнався, що мінував дорогу на місто Соледар, мінував мости в місті Лисичанську в районі вулиць Красної та Пролетарської. Замінував та підірвав Томашівський міст, розташований між містами Лисичанськ і Рубіжне", – ідеться в повідомленні.

Із собою у чоловіка були стартовий пістолет "Шмайсер" з ознаками перероблення, револьвер системи "Наган", 49 набоїв калібру 7,62 мм, 18 набоїв калібру 9 мм та три штик-ножі до гвинтівки часів Другої світової війни.

Відкрито кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.