"Мир за всяку ціну" не влаштовує виборців жодної з партій – опитування

Встановлення миру на Донбасі в силовий спосіб підтримують 17% українців
Фото: ЕРА

Згідно з даними опитування, проведеного в період із 13-го до 20 червня фондом "Демократичні ініціативи" спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, найбільше прихильників ідеї відновлення миру на Донбасі серед виборців "Опозиційної платформи – За життя", найменше – серед виборців партії "Європейська солідарність".

Досягнення миру на Донбасі "за всяку ціну" не підтримують прихильники жодної з політичних партій, які балотуються на позачергових виборах у Верховну Раду. Про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи" та соціологічної служби Центру Разумкова, опубліковані 8 липня.

"Найменше "мир за будь-яку ціну" підтримують виборці партій "Голос" (9,9%) та "Європейська солідарність" (7,4%)", – ідеться в релізі за результатами опитування.

Про підтримку цієї ідеї заявили 23,6% виборців "Батьківщини" та 20,8% респондентів, які мають намір голосувати за партію "Слуга народу".

Найбільше прихильників риторики про "мир за будь-яку ціну" серед виборців партії "Опозиційна платформа – За життя" – 36,5%, водночас 43,6% виборців цієї політсили вважають, що "задля миру слід іти на компроміси, але не на всі", ідеться в релізі.

Встановлення миру на Донбасі в силовий спосіб підтримують лише 17% опитаних, найбільше прихильників силового варіанта врегулювання конфлікту серед жителів західних і центральних регіонів України (28% та 16%).

"Більшість населення – 49% – уважає, що "заради миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі". Така думка переважає в усіх регіонах: у центральному (51%), східному (50%), південному (48%), західному (28%)", – ідеться в результатах дослідження.

Скріншот: http://razumkov.org.ua

Загальнонаціональне опитування проводили із 13-го до 20 червня 2019 року в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. У дослідженні взяли участь 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.