На Донбасі бойовики затримують підприємців і вимагають за них викуп у родичів – українська розвідка

Бойовики на Донбасі вважають, що підприємці недостатньо лояльні до них, зазначає розвідка
Фото: ЕРА

Бойовики на Донбасі посилили тиск на місцевих підприємців, які нібито виявляють недостатню лояльність до окупаційної влади, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Бойовики на Донбасі затримують підприємців із метою отримати за них викуп. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки поінформували 30 вересня в Міністерстві оборони України.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях посилюють тиск на місцевих приватних підприємців, які нібито проявляють недостатню лояльність окупаційній владі та уникають участі з надання так званої волонтерської допомоги підрозділам з'єднань і частин 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) АК ЗС [армійських корпусів збройних сил] РФ", – ідеться в повідомленні.

За даними розвідки, рейди представників "республіканських управлінь по боротьбі зі злочинністю МВС" почали, зокрема, на підприємствах, які займаються ювелірними виробами.

"Зазначеними "правоохоронцями" вже затримано ряд підприємців, за звільнення яких у родичів вимагається "викуп" та додаткові виплати за надання можливості продовжити ювелірний бізнес", – повідомили в українському оборонному відомстві.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.