На Донбасі загинуло двоє українських бійців, одного поранено – штаб операції Об'єднаних сил

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року
Фото: ЕРА

Бойовики на Донбасі 19 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових 16 жовтня, заявили у штабі операції Об'єднаних сил.

Протягом 16 жовтня ситуація на Донбасі залишалася повністю контрольованою, повідомляє 17 жовтня у Facebook прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Активізувалася робота ворожих снайперів", – ідеться в повідомленні.

Під час бойових дій двоє військовослужбовців Об'єднаних сил загинули, один дістав поранення.

"За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів було знищено, ще двох поранено", – додали у штабі.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Із 29 серпня у зв'язку зі стартом навчального року на Донбасі розпочалося чергове перемир'я, але бойовики його не дотримуються. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.