На Донбасі внаслідок обстрілу бойовиків загинула медикиня – штаб ООС

Жінку-медика вбили під час обстрілу в Луганській області
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

За даними пресслужби операції Об'єднаних сил, старша медикиня одного з підрозділів ОС потрапила під обстріл бойовиків, коли доправляла медикаменти.

1 лютого на Донбасі загинула медикиня Збройних сил України. Про це поінформував пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"1 лютого в результаті злочинних обстрілів із боку російсько-окупаційних військ позицій українських захисників поблизу Новотошківського загинула старший бойовий медик одного з підрозділів Об’єднаних сил. Під час доставки медикаментів на позицію жінка потрапила під ворожий обстріл та отримала множинні осколкові поранення, несумісні із життям", – ідеться в повідомленні.

Офіс президента України уточнив у Telegram, що медикиня дістала смертельні поранення грудної клітки. Жінці було 33 роки.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

9 грудня 2019 року у Парижі відбувся перший за три роки саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Серед іншого сторони домовилися до кінця року погодити повне припинення вогню.

Глава МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що учасники тристоронньої контактної групи під час переговорів 18 грудня не змогли погодити дату нового перемир'я і домовилися продовжити режим припинення вогню, оголошений у липні.