На Донбасі загинув один український військовий, двох поранено – штаб операції Об'єднаних сил

Штаб ООС: На обстріл противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Протягом минулої доби бойовики на Донбасі 10 разів обстрілювали позиції українських військових із забороненої зброї, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Упродовж минулої доби в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС на своїй сторінці у Facebook.

Представники незаконних збройних формувань 10 разів застосували заборонене Мінськими домовленостями озброєння – обстрілювали українські позиції з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, у трьох обстрілах застосовуючи снайперів.

"Унаслідок обстрілу ворожих снайперів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення", – ідеться в повідомленні.

У смузі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" бойовики обстрілювали українські позиції в районі населених пунктів Піски, Авдіївка, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Новотроїцьке та Мар'їнка.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" – у районі Зайцевого, Новоолександрівки, Новолуганського, Золотого-4, Південного.

"На обстріли противника Об'єднані сили давали адекватну відповідь, знищивши при цьому чотирьох та поранивши також чотирьох окупантів. Також знищено одну одиницю військової техніки російсько-окупаційних військ", – зазначили у штабі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня. За даними Міністерства оборони України, бойовики порушили перемир'я першої ж доби.