На Донбасі загинув український військовий, ще четверо дістали поранення – штаб ООС

Збройний конфлікт на сході України розпочався у 2014 році
Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Від початку доби 7 листопада окупаційні війська 15 разів порушили режим припинення вогню, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Від початку доби 7 листопада внаслідок обстрілів окупаційними військами на Донбасі загинув один український військовий, ще четверо дістали поранення, інформує пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Проросійські бойовики 15 разів відкривали вогонь по українських військових, порушуючи оголошене в липні перемир'я, ідеться в повідомленні.

"Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Також ворог застосовував протитанкові керовані ракети", – ідеться в релізі.

У штабі повідомили, що під обстріл потрапили позиції Об'єднаних сил у районі Кримського, Південного, Луганського, Новолуганського, Майорська, Авдіївки, Пісків, Опитного, Гнутового і Красногорівки.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня 2019 року, але спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує його порушення.

О 12.30 7 листопада повідомляли про поранення одного українського військовослужбовця на Донбасі, про жертв не було відомо.