На окупованій території Донбасу зросла кількість злочинів, скоєних бойовиками – Міноборони

Бойовики вбивають і завдають поранень жителям Донбасу, зазначили в Міноборони
Фото: ЕРА

Злочини, які скоюють бойовики на Донбасі проти цивільних осіб, приховують ватажки, щоб не допустити зростання протестних настроїв серед місцевого населення, зазначили в Міноборони України.

Протягом останнього тижня на окупованій території Донецької та Луганської областей зросла кількість злочинів, скоєних бойовиками щодо цивільного населення. Про це 22 липня поінформували в Міністерстві оборони України.

"Командування російсько-окупаційних військ намагається запобігти зниженню мотивації особового складу до проходження військової служби... Під виглядом нібито підвищення рівня правового захисту російських військовослужбовців приховано запроваджені обмеження для так званих військових правоохоронних органів щодо реагування ними на скоєння військових злочинів та правопорушень, у тому числі стосовно цивільного населення. Як результат, минулого тижня на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях зросла кількість злочинів, скоєних окупантами", – ідеться в повідомленні.

У Міноборони розповіли, що, за даними Головного управління розвідки, 13 липня в Ясенівському Луганської області найманці підірвали гранату у громадському місці, унаслідок чого постраждала місцева жителька.

14 липня бойовик убив цивільного, 17 липня напали й завдали важких травм батькам із дітьми, 18 липня поранили двох осіб у Єнакієвому Донецької області.

"При цьому в усіх випадках військове командування противника покриває винуватців із метою недопущення зростання протестних настроїв серед населення в районах дислокації підрозділів російсько-окупаційних військ", – зазначили в Міноборони.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.