Компанія "Богдан", яку очолює Гладковський, отримала 78 млн грн за таємну операцію з Міноборони – голова StateWatch

Компанія "Богдан" постачає українській армії санітарні машини "Богдан-2251". Волонтери заявляли, що вони неякісні

Фото: НАБУ / Facebook

Державне оборонне замовлення на 2019 рік було сформовано, коли президент корпорації "Богдан" Олег Гладковський обіймав посаду заступника секретаря РНБО, тому до кінця року саме ця компанія буде забезпечувати армію транспортом, сказав голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський.

У середині липня Автоскладальний завод №2 компанії "Богдан Моторс", яку очолює колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський, отримав 78,2 млн грн на виконання таємної угоди з Міноборони в межах державного оборонного замовлення. Такого висновку дійшов голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський на підставі аналізу порталу використання публічних фінансів, повідомляє 19 липня "Економічна правда".

Він зазначив, що гроші переказано з рахунку Державного казначейства на приватний рахунок "Богдан Моторс", відкритий в "ОТП Банку". За що саме сплачено кошти – кількість авто і вартість за одиницю – не зазначено. Водночас у 2019 році пресслужба "Богдана" повідомила, що корпорація підписала нові контракти з Міністерством оборони на постачання оновлених санітарних машин "Богдан-2251" і вантажівок "Богдан-6317" у Збройні сили України.

"Державне оборонне замовлення на цей рік сформоване, ще коли Олег Гладковський обіймав посаду першого заступника секретаря РНБО, тож до кінця року саме "Богдан Моторс" буде забезпечувати армію транспортом", – зазначив Уманський.

У січні 2018 року член ради волонтерів при Міноборони Валентина Варава повідомила, що з 50 санітарних автомобілів "Богдан-2251", переданих міністерством у зону АТО, 25 довелося ремонтувати або повертати на завод. За її словами, медики не хочуть використовувати цей автомобіль, оскільки він сильно трясеться і дуже нестійкий.

У Міноборони заявили, що виробництва санітарних автомобілів не припинятимуть, а виявлені під час експлуатації недоліки усунуть.

У березні голова StateWatch повідомляв, що фірма Гладковського отримала понад 500 млн грн за таємними угодами. Вони також стосувалися закупівель автомобілів "Богдан-2251".

До 2009 року співвласником корпорації "Богдан" був п'ятий президент України Петро Порошенко. Він продав свою частку бізнес-партнеру Олегові Свинарчуку, який пізніше змінив прізвище на Гладковський. Останній був президентом компанії з 2005 року, покинув цей пост, коли став заступником секретаря РНБО, і в липні 2019 року знову очолив "Богдан". Гладковський пішов із РНБО після скандалу навколо розкрадань на оборонних підприємствах.

У лютому – березні 2019 року програма "Наші гроші" оприлюднила розслідування про розкрадання в оборонному секторі України. За даними журналістів, фігуранти схеми заробили мінімум 250 млн грн під час війни на Донбасі. У програмі йшлося, що учасники групи за допомогою фірм-прокладок скуповували контрабандою вживані запчастини до військової техніки в Росії й у два – чотири рази дорожче перепродували їх заводам "Укроборонпрому". Такою "прокладкою" був, зокрема, завод "Кузня на Рибальському", який до 2018 року належав президенту України Петрові Порошенку.

Згідно з розслідуванням, у схемі брали участь Гладковський, його син Ігор і нинішній глава "Укроборонпрому" Павло Букін.

19 липня в НАБУ повідомили, що детективи проводять обшуки в компанії "Богдан Моторс" у справі про розтрату державного майна в особливо великих розмірах посадовими особами Міноборони України й Генштабу ЗСУ. "На думку слідства, в державне оборонне замовлення незаконно внесли спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами", – пояснили у відомстві.