Наєв повідомив, що з початку операції Об'єднаних сил українські військові повернули під контроль 15 км² територій

Наєв: Жителі звільнених територій повернулися в українське правове поле
Фото: Defence of Ukraine / Twitter

Збройні сили України повернули під український прапор населені пункти Південне в Донецькій області та Золоте-4 в Луганській. Водночас Мінські домовленості порушено не було, заявив командувач ООС Сергій Наєв.

Із початку проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі українські військові взяли під контроль 15 км&³2; окупованих бойовиками територій. Про це заявив командувач ООС Сергій Наєв на прес-конференції у Сєвєродонецьку Луганської області, пише "Інтерфакс-Україна".

"Під час стабілізаційних дій із початку проведення операції нам вдалося забезпечити та підтримувати повний контроль над лінією розмежування, належний рівень безпеки та стабільності в усіх районах. Обладнання лінії забезпечення на волноваському, горлівському, сєвєродонецькому та світлодарському напрямках дало змогу взяти під контроль близько 15 км&³2; української території. Це з урахуванням населених пунктів", – зазначив Наєв.

Він нагадав, що Збройні сили України повернули під український прапор населені пункти Південне в Донецькій області та Золоте-4 в Луганській. Наєв підкреслив, що Мінські домовленості водночас порушено не було.

"Там розпочалася нормалізація життя людей, повернення їх в українське правове поле та захист їхніх законних прав", – додав Наєв.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Відтоді урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.