Наєв заявив, що "уявлення не має", як припинити порушення перемир'я бойовиками на Донбасі

Наєв підкреслив, що українська сторона суворо дотримується Мінських угод
Фото: mil.gov.ua

Перемир'я на Донбасі проросійські бойовики використовують для перегрупування своїх сил і проведення нових провокацій, зазначив командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Командувач Об'єднаних сил (ОС) генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив австрійському виданню Wiener Zeitung, що не знає, як припинити порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку проросійських бойовиків.

"Уявлення не маю, що робити", – сказав він.

За словами Наєва, у цій ситуації може допомогти "чітка позиція" міжнародної спільноти у засудженні російської агресії.

Командувач ОС зазначив, що перемир'я протиборча сторона використовує для перегрупування своїх сил і проведення нових провокацій. Він підкреслив, що цю інформацію можуть підтвердити не тільки українські бійці, але й міжнародні спостерігачі.

Наєв заявив, що українська сторона суворо дотримується Мінських угод.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершили, замість неї почали операцію Об'єднаних сил.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я, українська сторона заявляє, що бойовики регулярно їх порушують.

27 грудня представник України у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук повідомив, що сторони погодили нове перемир'я з 29 грудня.