"Німеччина готова тут нести відповідальність". Меркель має намір обговорити з Путіним введення на Донбас миротворців ООН

Меркель: Ми сьогодні поговоримо і про можливості запровадження ООНівської місії, яка могла б мати важливе значення у мирному процесі
Фото: EPA

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що обговорить із президентом РФ Володимиром Путіним конфлікт на Донбасі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала журналістам у Берліні, що має намір обговорити з російським президентом Володимиром Путіним введення в зону конфлікту на Донбасі миротворців ООН. Їхній підхід до преси на території резиденції уряду ФРН Мезеберг транслював канал RT.

"Ми сьогодні поговоримо і про можливості запровадження ООНівської місії, яка могла б мати важливе значення у мирному процесі. Німеччина готова тут нести відповідальність", – зазначила вона.

Меркель констатувала, що встановити на Донбасі стабільне перемир'я поки не вдалося. Вона висловила надію, що вдасться зробити нову спробу для припинення вогню "зараз, на початку нового навчального року".

Путін заявив, що врегулювання конфлікту на Донбасі "ніяк не просувається", і підкреслив "безальтернативність реалізації Мінських угод". Він зазначив, що РФ зацікавлена в роботі в межах нормандського формату і тристоронньої контактної групи в Мінську.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Представники України, Росії, США, Німеччини і Франції ведуть переговори про розміщення миротворців на Донбасі з вересня 2017 року.

Українська сторона виступає за те, щоб миротворці взяли під контроль усю окуповану територію, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону. Путін заявив, що миротворчі війська мають бути розміщені на лінії зіткнення сторін і "на жодних  інших територіях".