Одного українського військового було поранено на Донбасі 21 квітня – штаб операції Об'єднаних сил

Одного українського військового поранено
Фото: EPA

Від початку доби 21 квітня бойовики один раз порушили режим припинення вогню, повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.

Одного українського військовослужбовця було поранено на Донбасі 21 квітня. Про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Від початку доби бойовики один раз порушили режим припинення вогню  позиції українських військових біля Катеринівки вони обстріляли зі станкових гранатометів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

"Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На ворожу провокацію підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються", – додали у штабі.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня. За даними Міністерства оборони України, бойовики порушили перемир'я першої ж доби.