Окупаційна влада "ЛДНР" приховує від місцевих жителів випадки COVID-19 – розвідка

Бойовики "ДНР" говорять про 15 госпіталізованих із підозрою на COVID-19
Фото: dan-news.info

Минулого тижня в окупованому Луганську в міськлікарні №7 від нібито звичайної пневмонії померло дев'ятеро осіб. За висновком патологоанатомів, причини цих смертей мають ознаки COVID-19, але це заборонено вказувати в офіційних документах, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За даними видання "ГОРДОН", зараз в одній із лікарень окупованого Луганська перебуває семеро пацієнтів із симптомами коронавірусної інфекції.

Окупаційна влада в "ЛНР" і "ДНР" намагається переконати місцевих жителів, що на окупованих територіях Донбасу немає людей, заражених коронавірусною інфекцією. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях намагаються через засоби масової інформації переконати місцеве населення, що осіб із симптомами коронавірусу не виявлено. При цьому приховується інформація, що інфекційні відділення медичних закладів, у тому числі військових, переповнені хворими з високою температурою. Окрім того, приховується зростання кількості померлих з діагнозами гострого респіраторного захворювання. Так, протягом минулого тижня тільки в міськлікарні Луганська №7 від нібито звичайної пневмонії померли дев'ятеро осіб", – ідеться в повідомленні.

За висновками патологоанатомів, причини цих смертей мають ознаки COVID-19, "але це заборонено вказувати в офіційних документах", ідеться в повідомленні української розвідки.

Співрозмовник видання "ГОРДОН", обізнаний із системою охорони здоров'я в ОРЛО, повідомив, що в одній із лікарень окупованого Луганська перебуває семеро пацієнтів із симптомами коронавірусу. Двоє з них прибули з Італії.

Загалом на території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", протягом останнього тижня приблизно у 350 осіб діагностовано ГРВІ, а у 40 – пневмонію.

"Із 1 лютого на всій території ОРДЛО зафіксовано 1676 негоспітальних пневмоній, із них 43 – із летальними наслідками. Із 10-го до 17 березня зафіксовано 27 летальних випадків, спричинених "ускладненнями внаслідок ГРВІ". Із високим ступенем імовірності більшість летальних випадків викликана саме коронавірусом", – повідомило джерело видання.

Співрозмовник зазначив, що командування армійських корпусів, які розміщені на території ОРДЛО і підпорядковані штабу Південного військового округу РФ, віддало розпорядження діагностувати ангіну або пневмонію в разі звернень військовослужбовців із температурою та симптомами ГРВІ.

За даними джерела, 14 березня на окуповану територію Луганської області завезли експрес-тексти з Росії, які дають змогу діагностувати коронавірус.

Співрозмовник видання додав, що наразі 17 жителів Луганська перебувають на самоізоляції з підозрою на COVID-19.

Підконтрольне бойовикам агентство ДАН сьогодні написало, що на окупованій території Донецької області немає випадків COVID-19, однак 15 осіб госпіталізовано з підозрою. Під наглядом перебуває 71 людина – усі вони повернулися з Італії, Єгипту, Арабських Еміратів та України.

Усі пацієнти перебувають на карантині у зв'язку з тим, що в них були ознаки нездужання. Агентство пише, що половині з них зробили тести, які дали негативні результати, інші результати надійдуть протягом двох днів.

В домашній ізоляції перебуває 247 осіб.

13 березня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що в окупованій Горлівці 12 осіб заразилися коронавірусом. Підконтрольне бойовикам "міністерство охорони здоров'я ДНР" цю інформацію спростувало, писала "Газета.ru".

Представник омбудсмена в Донецькій та Луганській областях Павло Лисянський 20 березня говорив, що в ОРДЛО з підозрою на пневмонію госпіталізували 91 людину, однак без спеціальних тестів неможливо визначити, чи є в них коронавірус.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 24 березня загальна кількість інфікованих у світі перевищила 380 тис., із-поміж них понад 101 тис. людей одужали, а 16 767 – померли.

На підконтрольній українському уряду території зареєстровано вже 97 підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією.