Оліфер повідомила, що "Vodafone Україна" не може відновити роботу мобільного зв'язку на Донбасі

Проблеми зі зв'язком "Vodafone Україна" почалися на Донбасі в січні
Фото: EPA

"Vodafone Україна" не може відновити мобільний зв'язок на Донбасі через відсутність гарантій безпеки з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей, зазначила прес-секретар переговірника від України в Мінську, другого президента країни Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Співробітники компанії "Vodafone Україна" поки не змогли відновити повноцінну роботу мобільного зв'язку на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Про це у Facebook за підсумками засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України 27 червня в Мінську написала прес-секретар представника України на переговорах, другого президента країни Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Через відсутність гарантій безпеки з боку [представників] окремих районів Донецької та Луганської областей працівники компанії "Vodafone Україна" досі не можуть відновити обладнання, необхідне для повноцінної роботи мобільного зв'язку на Донбасі", – заявила вона.

На Донбасі 11 січня перестав працювати зв'язок "Vodafone Україна".

13 січня на запит "Комсомольской правды" у Vodafone повідомили, що не з'ясували причини втрати зв'язку. У компанії додали, що не можуть гарантувати відновлення зв'язку і послуг оператора, якщо пошкодження сталося на підконтрольній "ДНР" території.

15 січня представники "Vodafone Україна" повідомили, що не можуть дістати доступ у "сіру зону" для ремонту пошкодженої лінії зв'язку.

19 січня "Vodafone Україна" повідомила, що в Луганську вдалося налагодити зв'язок, а в Донецьку – ні. "Причина невідома – або обладнання виведене з роботи, або немає енергопостачання", – написав представник компанії.

20 січня українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі заявила, що відновлювальні роботи Vodafone в окупованих районах Донецької області блокують бойовики.

29 січня "міністерство зв'язку ДНР" запропонувало керівництву "Vodafone Україна" запустити альтернативний варіант зв'язку через територію Росії.

Під час засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі 28 лютого було досягнуто домовленості про необхідність відновлення мобільного зв'язку на окупованій території Донецької області.