Патруль ОБСЄ зафіксував на території ОРЛО три колони військової техніки

Техніку зафіксували за 15 км від окупованого бойовиками Луганська
Фото: OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine / Facebook

У районі не підконтрольного Україні смт Георгіївки Луганської області спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували переправно-десантну техніку військового типу, яка прямувала на вантажних платформах.

Спостерігачі ОБСЄ повідомили, що бачили в Луганській області три колони військової техніки. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії.

"12 вересня спостерігачі бачили три колони, що складалися з переправно-десантних засобів і техніки, які прямували на північ автодорогою Н-21 неподалік від підконтрольного "ЛНР" смт Георгіївка (15 км на південь від Луганська)", – ідеться в повідомленні.

За даними спостерігачів, одна колона складалася з двох мостоукладальників і трьох поромів військового типу для переправи особового складу, які було завантажено на вантажні платформи. Друга колона складалася з шістьох мостоукладальників, третя – переправно-десантної техніки військового типу на вантажних платформах.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з опівночі 25 серпня через початок навчального року у школах.

Попереднє, "хлібне перемир'я" (із 24 червня до 31 серпня), згідно із заявами української сторони, бойовики зірвали.