Пєсков: Залучення США до переговорів у нормандському форматі не обговорюють

Пєсков зазначив, що теми бойових дій на сході України немає у планах майбутнього саміту Ради безпеки ООН
Фото: ЕРА

За словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, про питання участі американської сторони в переговорах щодо Донбасу "не йдеться".

Залучення США до переговорів у нормандському форматі наразі не обговорюють. Про це 30 квітня журналістам заявив речник Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

За його словами, про питання участі американської сторони в переговорах щодо Донбасу "не йдеться".

Також він зазначив, що теми бойових дій на сході України немає у планах майбутнього саміту Ради Безпеки ООН.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший за три роки саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – присвячений урегулюванню конфлікту на Донбасі.

У підсумковому комюніке зазначено, що сторони домовилися про припинення вогню, відкриття нових пунктів пропуску, обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх" до 31 грудня 2019 року, розведення сил і засобів на трьох нових ділянках на Донбасі, продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і розширення мандата спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Домовленості було виконано частково, зокрема двічі відбувся обмін утримуваними особами.

Сторони анонсували нову зустріч за чотири місяці, але потім стало відомо, що у квітні її не буде.

31 березня керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив, що новий саміт "Нормандської четвірки" може відбутися тільки після реалізації досягнутих у Парижі наприкінці 2019 року домовленостей, насамперед про припинення вогню.