"Почуття побратимства, відчуття, ніби ми на війні". "Національний корпус" організував для дітей літні патріотичні табори. Відео

Дітей навчають військовій тактиці
Скріншот: Українська правда / YouTube
Партія "Національний корпус" у низці регіонів України організувала літні військово-патріотичні табори для дітей. Про це йдеться в матеріалі "Української правди" від 26 липня. Журналісти побували у "Північному корпусі", розташованому біля Чернігова. Тут 32 дітей проходять військову підготовку з муляжами автоматів і пневматичними гвинтівками. Один із неповнолітніх учасників "маневрів" зізнався, що не сприймає це "як гру". "Почуття побратимства, відчуття, ніби ми на війні", – пояснив він. Дітям дають позивні, а гаджети і мобільні телефони вихователі повертають тільки ввечері для дзвінків рідним.

У сосновий ліс біля села Количівка, за 10 кілометрів від Чернігова, хлопчиків і дівчаток від 11 до 16 років завозять на 11 днів. Намети розбивають на території колишнього піонертабору "Юний технік". Тут немає електрики. Тільки літній душ і дві кабінки туалету.

Табір коштує батькам 1500 грн за дитину. Гроші йдуть на харчування та транспортні витрати. Їжу возять по кілька разів на день з обласного центру.

Організатори табору визнають, що ідеологічний складник під час проходження табору "дуже важлива".

"Націоналізм – це патріотизм у дії", – пояснив один з інструкторів.