Полторак заявив про відсутність загрози наступу бойовиків на Донбасі

Полторак: Загрозливих ситуацій на сході України ми поки не бачимо
Фото: mil.gov.ua

Кількість обстрілів у зоні АТО сягає 20 у день, водночас ситуація на Донбасі під контролем, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

Міністр оборони України Степан Полторак перед засіданням уряду 19 липня заявив журналістам про відсутність загрози наступу бойовиків у зоні АТО, повідомляє "РБК-Україна".

За словами глави Міноборони, ситуація на Донбасі під контролем.

"Загрозливих ситуацій щодо сходу України у формуванні угруповання противника для проведення наступальних дій ми поки не бачимо. Ми контролюємо ситуацію, вона під контролем", – підкреслив Полторак.

Він також додав, що кількість обстрілів у зоні АТО сягає 20 у день.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

18 липня ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про створення "нової держави Малоросія". Столицею придуманого Захарченком утворення повинен стати окупований Донецьк, а державним прапором – "прапор Богдана Хмельницького". Київ же, за його словами, залишиться "історико-культурним центром без статусу столичного міста".