Помпео співчуває Україні у зв'язку з убивством військового медика

Помпео прокоментував обстріл бойовиками евакуаційної групи
Фото: depositphotos.com

США засуджують тривалу агресію очолюваних Росією сил на Донбасі, заявив держсекретар Майк Помпео, коментуючи загибель військового медика в районі Зайцевого. Український військовослужбовець загинув після оголошення режиму тиші.

США висловлюють співчуття у зв'язку з убивством на Донбасі українського військового медика. Про це державний секретар США Майк Помпео заявив 15 липня на брифінгу у Вашингтоні, який транслював у YouTube Державний департамент.

"Хочу висловити глибокий сум від імені США щодо вбивства українського військового медика. Ми приєднуємося до народу України у засудженні тривалої грубої агресії очолюваних Росією сил на Донбасі і шануємо українців, які загинули та дістали поранення в боротьбі за демократію", – зазначив Помпео.

Зі схожою заявою 14 липня виступило посольство США в Україні.

Уранці 13 липня в районі Зайцевого Донецької області боєць ЗСУ дістав смертельне поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Під час спроби евакуювати тіло вбили українського медика. Незважаючи на домовленість про режим тиші, евакуаційну групу бойовики розстрілювали із трьох боків, розповів командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас.

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою, у якій сказав, що "Україна повинна жорстко відповідати на підлі дії бойовиків".

Українські дипломати постараються, щоб воєнний злочин набув розголосу, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.