Порошенко: Санкції проти Російської Федерації буде продовжено

Порошенко зустрівся зі Столтенбергом 13 грудня
Фото: Svyatoslav Tsegolko / Twitter

За словами президента України Петра Порошенка, сьогоднішні переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом виявилися "надзвичайно успішними".

Президент України Петро Порошенко заявив 13 грудня на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, що санкції Заходу проти Росії буде продовжено, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Так само як було сформовано пакет санкцій проти незаконно побудованого Керченського мосту, пакет санкцій було продовжено. Ми вчора провели дуже вдалі переговори з представниками Європейської ради на чолі з президентом Дональдом Туском, і висловлюємо тверду впевненість у тому, що санкції проти Російської Федерації на сьогодні продовжено саме за невиконання Мінських угод, проведення незаконних виборів [в окупованих районах Донбасу], за повне ігнорування міжнародного права і за агресію проти Української держави", – заявив Порошенко.

Він додав, що сьогоднішні переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, як і зустрічі з керівництвом Європейського союзу, виявилися "надзвичайно успішними".

Санкції щодо Росії ввели США та ЄС навесні 2014 року після того, як Росія анексувала український півострів Крим і почала військову агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.

4 грудня Столтенберг заявив, що Альянс у зв'язку з діями Росії проти України посилює готовність своїх збройних сил.

Сьогодні він зазначив, що НАТО кілька років посилював свою присутність у регіоні Чорного моря і продовжить це робити.

25 листопада РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських ВМС "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які збиралися пройти через Керченську протоку в Азовське море. Із 24 захоплених у полон українців троє дістали поранення. США засудили дії Росії, назвавши їх проявом агресії, Євросоюз висловив стурбованість застосуванням сили з боку РФ. Заяви з вимогою звільнити українських моряків опублікували також НАТО та ОБСЄ.