Порошенко закликав ветеранський рух до позапартійності

Порошенко: Ветерани мають бути в кадровому резерві кожного органу місцевого самоврядування, кожного міністерства, комітету
Фото: president.gov.ua

За словами президента України Петра Порошенка, завдяки "нульовій толерантності до популізму" та загостреному почуттю справедливості саме ветерани здатні змінити правила гри в державі.

Президент України Петро Порошенко закликав український ветеранський рух до позапартійності. Про це глава держави сказав 22 серпня на міжнародному волонтерсько-ветеранському форумі "Там, де ми – там Україна" в Києві, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Поважаючи індивідуальні політичні погляди кожного з вас, я закликаю, тим не менш, до позапартійності ветеранського руху", – заявив президент.

За словами Порошенка, він не має на увазі відмову ветеранів від політичного життя. Глава держави додав, що кожен із ветеранів має першочергове право бути кандидатом на виборах будь-якого рівня і вливатися у владу.

"Це питання особливого й особистого вибору кожного з вас. Але ветеранський рух у цілому надзвичайно важливий у першу чергу для вирішення загальнонаціональних питань, для захисту наших спільних інтересів, для виховання молодого покоління. Волонтери, ветерани, продемонструвавши свою державницьку позицію на передовій чи у прифронтовій зоні, стають новим кадровим резервом держави. Я думаю, що це нечесно, неправильно і несправедливо, коли ветерани знаходяться в оперативному резерві лише у військкоматах. Вони мають бути в кадровому резерві кожного органу місцевого самоврядування, кожного міністерства, комітету", – продовжив Порошенко.

Він додав, що завдяки "нульовій толерантності до популізму" та загостреному почуттю справедливості саме ветерани здатні змінити правила гри в державі.

"А завдання держави – надати належну підтримку всім, хто боронив і захищає Україну від російського агресора", – сказав глава держави.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

За словами Порошенка, зараз в Україні 160 тис. учасників бойових дій перебувають у резерві першої черги і готові за потреби повернутися на фронт.