Порушення режиму припинення вогню йде лише з боку бойовиків – Герасимов

Герасимов заявив, що українські військові дотримуються режиму припинення вогню
Фото: ЕРА

Українська сторона відкриває вогонь у відповідь на обстріли бойовиків тільки в рідкісних випадках, повідомив голова парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов.

Бойовики порушують режим припинення вогню, уведений перед початком навчального року. Про це журналістам розповів голова парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Артур Герасимов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Порушення режиму припинення вогню йде тільки з того боку. Незважаючи на все це, кількість обстрілів, тільки в дуже рідкісних випадках – один чи два рази за весь цей час ми були змушені відповідати зі стрілецької зброї, тому що була загроза життю наших солдат...", – заявив Герасимов.

Він додав, що тактика українських військових відповідає умовам Мінських угод. За словами Герасимова, українська сторона попереджала про це ОБСЄ.

Нардеп заявив, що Україна вітає зусилля лідерів Німеччини та Франції, спрямовані на реалізацію Мінських домовленостей.

Заступник голови місії ОБСЄ Александр Хуг заявив, що в Мінських угодах немає жодного положення, яке б дозволяло вести вогонь у відповідь.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з півночі 25 серпня у зв'язку з початком шкільного навчального року.

Українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню повідомила, що бойовики зірвали "шкільне перемир'я" вже на другій хвилині після його встановлення.

Мінські угоди було підписано у столиці Білорусі у вересні 2014 року. У них визначено заходи з урегулювання конфлікту на сході України.