Волкер: Не буде жодної окремої угоди з Росією над головами українців або за спинами європейців

За словами Волкера, у США вважатимуть політику щодо України успішною у разі відновлення її територіальної цілісності
Скріншот: Прямий телеканал - prm.global / Facebook

Україна є одним із пріоритетів міжнародної політики США, заявив спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів щодо України Курт Волкер.

США не збираються укладати окремої угоди з Росією щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, сказав спеціальний представник Державного департаменту США щодо України Курт Волкер в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

"Цього абсолютно точно не відбудеться. Таких речей немає, і не буде жодної окремої операції над головами українців або за спинами європейців", – зазначив він.

Волкер підкреслив, що Україна є одним із пріоритетів міжнародної політики США: "Вона важлива. Є багато інших речей у двосторонніх відносинах між США і Росією, які є важливими... Є такі міжнародні проблеми, як Сирія і Північна Корея. Усі вони важливі, але Україна є основною".

За словами спецпредставника, у США вважатимуть політику щодо України успішною у разі відновлення її територіальної цілісності.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

21 серпня в Мінську в закритому для журналістів режимі пройшли тригодинні переговори Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим. Представник Росії назвав зустріч "корисною і конструктивною".