Волкер про навчання "Запад-2017": Західна спільнота має бути готовою до будь-якого розвитку подій

Волкер: Я думаю, що ці військові навчання Росії змушують нас бути готовими до якоїсь військової агресії
Фото: EPA

Країни Заходу мають розвивати власну систему безпеки і працювати над нею разом, заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Захід має бути готовим до будь-якого розвитку подій під час російсько-білоруських навчань "Запад-2017", сказав спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

"Я думаю, що ці військові навчання Росії змушують нас бути готовими до якоїсь військової агресії, західна спільнота має бути готовою до будь-якого розвитку подій, ми маємо розвивати власну систему безпеки і працювати над цим разом", – зазначив він.

Волкер додав, що в цьому питанні є над чим працювати й починати потрібно саме зараз.

Навчання "Запад-2017" пройдуть у Білорусі з 14-го до 20 вересня. Військовослужбовці РФ почали прибувати до країни 24 липня.

Своє занепокоєння щодо їхнього проведення вже висловили країни Європейського союзу, НАТО й Україна.

У серпні міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm зафіксувало масштабне переміщення російської військової техніки всією лінією європейського кордону. Експерти попередили, що навчання можуть стати етапом "окупації і втягування Білорусі у збройний конфлікт".

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов не виключає, що у вигляді навчань може відбутися нове вторгнення російських військ.

Україна й НАТО направлять своїх верифікаторів на навчання. Крім цього, до моніторингу запросили Польщу, Литву, Латвію, Естонію, Швецію і Норвегію.

За даними МЗС РФ, до навчань залучать до 12,7 тис. військовослужбовців.