Правоохоронці виявили схованку з боєприпасами в районі проведення операції Об'єднаних сил – СБУ

Боєприпаси виявлено у приватному будинку
Фото: ssu.gov.ua

За даними Служби безпеки України, виявлена схованка належала бойовику, який перебуває в розшуку.

У Донецькій області в районі проведення операції Об'єднаних сил правоохоронці виявили схованку з боєприпасами. Про це 10 вересня повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"Під час обшуку приватного домоволодіння у Красногорівці правоохоронці виявили схованку із засобами ураження. Оперативники спецслужби вилучили зі схованки два ручні протитанкові гранатомети РПГ-22, три реактивні гранати ПГ-7Л, три постріли ПГ-7ПМ, вісім гранат РГД-5 та Ф-1, тротилову шашку вагою 400 грамів, вісім запалів до ручних гранат і майже півтора кілограма пластиду", – розповіли у прес-службі.

Співробітники СБУ встановили, що місце незаконного зберігання зброї та боєприпасів облаштував бойовик, який перебуває в розшуку за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їхній діяльності) Кримінального кодексу України.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершили, замість неї розпочали операцію Об'єднаних сил.