Прокуратура Луганської області створює реєстр потерпілих від війни

Прокуратура готова внести в реєстр усіх, чиєму майну завдали шкоди
Фото: depositphotos.com

Як заявили у прокуратурі, новий реєстр дасть змогу жителям Луганської області та організаціям встановити розмір завданої за час військових дій шкоди і звернутися в суд для подальшого відшкодування збитків.

Прокуратура Луганської області створює реєстр фізичних і юридичних осіб, що постраждали від збройного конфлікту у зв'язку з агресією Російської Федерації проти України. Про це 20 травня повідомила пресслужба відомства.

"Це надасть змогу громадянам отримати відповідний процесуальний статус потерпілого, установити розмір заподіяних збитків та звернутися до суду для їх подальшого відшкодування", – заявили у прокуратурі.

У відомстві гарантували нерозголошення персональних даних тих, хто подасть відомості до реєстру.

Для внесення своїх даних у прокуратуру радять звертатися всім, чиєму майну завдано шкоди внаслідок обстрілів та інших військових дій.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.