Пункт пропуску "Майорське" на Донбасі відкриють 28 серпня

"Майорське" було закрито 23 серпня
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

23 серпня пункт в'їзду-виїзду "Майорське" в Донецькій області тимчасово закрили через регулярні обстріли бойовиками. Сьогодні командувач операції Об'єднаних сил Сергій Наєв ухвалив рішення про відкриття КПВВ.

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Майорське" на Донбасі, роботу якого була зупинено через обстріли, відновить роботу 28 серпня. Про це повідомляє прес-служба штабу операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

"У зв'язку з покращенням безпекової ситуації в районі КПВВ "Майорське" командувачем Об′єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим прийнято рішення щодо відкриття КПВВ "Майорське" з 6.00 завтра, 28 серпня 2018 року", – ідеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що командування Об'єднаних сил залишає за собою право ухвалювати "більш рішучі кроки" у разі загострення ситуації.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

1 липня на сході України мало набути чинності "хлібне перемир'я", але його першого ж дня зірвали бойовики. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.

Із 29 серпня на Донбасі має розпочатися перемир'я у зв'язку з початком навчального року.

Загалом на Донбасі шість пунктів в'їзду-виїзду. Роботу продовжують "Золоте", "Мар′їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове" і "Станиця Луганська".

23 серпня пункт в'їзду-виїзду "Майорське" в Донецькій області тимчасово закрили через регулярні обстріли бойовиками.