Рахманін: Воєнний стан – не відповідь Росії, бо він їй нічим не шкодить

Рахманін: Або воюй, або камуфляж зніми
Фото: wikipedia.org

Відповіддю на агресію Росії мають стати розрив дипвідносин, припинення транспортного сполучення, торгівлі, заморожування активів, вихід із міжнародних договорів і "хрест" на Мінських угодах, вважає перший заступник головного редактора ZN.UA Сергій Рахманін.

Воєнний стан, введений в Україні, не зашкодить Росії. Таку думку у статті для ZN.UA висловив перший заступник головного редактора видання Сергій Рахманін.

"ВС – не відповідь Росії, тому що він їй нічим не шкодить. Ну, хіба що носіїв російських паспортів стали частіше завертати. Прикордонна служба відзвітувала, що на час воєнного стану посилила контроль в'їзду громадян РФ. А чому тільки на час воєнного стану? Хіба не логічно було б посилити такий контроль із 2014-го і до закінчення війни? Так, війни, саме це слово [президент України] Петро Олексійович [Порошенко] вперше вжив у середині 2014-го. Востаннє – у серпні поточного року. Щоправда, зовсім недавно уточнив: "Воєнний стан не означає оголошення війни. Україна ні з ким не планує воювати..." – написав він.

За словами першого заступника головного редактора ZN.UA, буває воєнний стан без війни і буває війна без воєнного стану, "як у нас було до 28 листопада і як у нас буде через місяць".

"Відповідь Росії? Це – розрив дипвідносин, припинення транспортного сполучення, торгівлі, заморожування активів, вихід із міжнародних договорів, хрест на Мінських домовленостях. Або хоча б візовий режим, припинення поставок стратегічної сировини агресорові й розрив угоди щодо Азову", – вважає Рахманін.

Він також прокоментував ситуацію словами: "Або воюй, або камуфляж зніми".

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ" і "Нікополь", буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців – Верховна Рада підтримала указ Порошенка про введення воєнного стану у 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан введено в Україні із 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.