Росія доставила на окупований Донбас 70-й "гумконвой"

РФ почала відправляти "гумконвої" на Донбас влітку 2014 року
Фото: ЕРА

В окремі райони Донецької та Луганської областей привезли дитячі продуктові набори й медикаменти, заявили в міністерстві Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих.

Міністерство Російської Федерації у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих доставило на окупований Донбас 70-й "гумконвой". Про це 26 жовтня повідомила прес-служба відомства.

"400 тонн гуманітарного вантажу – це дитячі продуктові набори, медикаменти, медичне майно й художня література", – зазначили у МНС РФ.

Росія почала відправляти "гумконвої" на Донбас влітку 2014 року. Офіційний Київ не раз заявляв, що російський "гуманітарний конвой" потрапляє на територію України з порушенням процедур, оскільки його не перевіряють ні українські прикордонники і митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Окрім того, за даними української влади, під виглядом "гумконвою" Росія ввозить в Україну зброю і техніку для бойовиків. Після їх відправлення на Донбасі різко зростає кількість обстрілів сил антитерористичної операції.

9 березня заступник глави МНС РФ Володимир Артамонов заявив, що Росія скоротить кількість "гумконвоїв" на Донбас удвічі.

Попередній, 69-й, "гумконвой" доставляли на Донбас 28 вересня.