Росія не окуповує жодних територій – Пєсков про визнання Україною ОРДЛО окупованими територіями

Пєсков прокоментував заяву Турчинова
Фото: kremlin.ru

Військовий конфлікт в Україні є громадянською війною і внутрішньоукраїнським конфліктом, заявив прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Росія "не окуповує жодних територій", заявив журналістам речник російського президента Дмитро Пєсков, коментуючи пропозицію секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова законодавчо визнати окупацію з боку Росії окремих районів Донецької та Луганської області, пише ТАСС.

Військовий конфлікт в Україні він назвав "внутрішньоукраїнським конфліктом", "громадянською війною", яку може припинити лише Україна.

Сьогодні Турчинов заявив, що військові дії на Донбасі переросли формат АТО, у зв'язку з чим необхідно перейти до нового формату захисту України від російської агресії.

"Настав час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, але чітко, на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення", – зазначив секретар РНБО.

Збройний конфлікт на сході України продовжується з квітня 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

13 квітня 2014 року в Донецькій області почалася АТО з метою зупинити сепаратистів. Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки і оборони. Операцію було оголошено Олександром Турчиновим, який виконував обов'язки глави держави.

Турчинов тоді пояснив, що АТО необхідна, щоб зупинити розгул тероризму, організованого російськими спецслужбами у східних регіонах України. Тоді ж він запропонував генеральному секретареві ООН провести спільну антитерористичну операцію з миротворчими силами ООН.