Бабченко: Я вже не можу пояснити людям поза Мордором, як можна "загвинтити" половину мотострілецького полку і чому це в Росії вважається круто

Бабченко про затримання у РФ: Треба робити вибір
Фото: Аркадий Бабченко / Facebook

Ізраїльські читачі дивуються, як 900 росіян дали себе затримати на мітингах протесту у РФ, зазначає російський журналіст Аркадій Бабченко.

За межами Росії не розуміють, як 900 учасників акцій протесту 12 червня дозволили себе затримати. Про це у Facebook написав російський журналіст Аркадій Бабченко.

"Як круто ми вийшли! Як нас круто було багато! Як нас круто загвинтили! Як ми круто в автозаку! 900 осіб! Рекорд! Як же це круто! Які ж ми круті!" – описав він те, що відбувалося у РФ.

Водночас, дізнавшись у Бабченка про кількість затриманих росіян, ізраїльські читачі здивувалися: "900 осіб? Половина повнокровного мотострілецького полку? І ви дали себе загвинтити?".

"Все-таки треба робити вибір. Я вже не можу пояснити людям поза Мордором, як можна загвинтити половину мотострілецького полку і чому це в Росії вважається круто", – написав російський журналіст.

12 червня по всій Росії пройшли мітинги, ініційовані опозиційним політиком Олексієм Навальним. За інформацією МВС РФ, на акціях у Москві і Санкт-Петербурзі затримали 650 осіб. Телеканал "Дождь" із посиланням на дані "ОВД-Инфо" повідомив, що в Москві затримали не менше ніж 731 людину, а в Петербурзі – щонайменше 300.

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб за "повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку проведення мітингу".

Масові затримання мирних протестувальників уже засудили США та Європейський союз.