Росія у межах навчань "Восток-2018" збільшує кількість військ на кордоні з Україною – розвідка

Навчання "Восток-2018" відбуваються із 11-го до 15 вересня
Фото: function.mil.ru

Під виглядом участі в маневрах "Восток-2018" у районі зосередження вздовж українського кордону зі східних регіонів Росії переміщено окремі військові частини збройних сил РФ на штатній техніці, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Росія збільшує кількість своїх військ поблизу кордонів з Україною під виглядом участі в навчаннях "Восток-2018". Про це під час брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк із посиланням на Головне управління розвідки, пише прес-служба відомства.

"Під виглядом участі в маневрах "Восток-2018" у райони зосередження уздовж українського кордону зі східних регіонів Росії переміщено окремі військові частини на штатній техніці, у тому числі артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні РСЗВ "Ураган", – зазначив спікер.

У зазначених районах розгорнуто військові польові табори, на базі яких формують спеціальні загони, покликані забезпечити ротацію і посилити передові позиції з'єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів збройних сил РФ, заявив Гуцуляк.

"За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, частина загонів так званих "новобранців" комплектується виключно представниками Дагестану і Чечні. Водночас там формуються і так звані "козацькі загони", частина з яких уже прибула в підпорядкування 1-го армійського корпусу окупантів", – підкреслив представник Міноборони.

За його словами, під виглядом навчань командування ЗС РФ транспортує до кордону з Україною нові партії озброєння, інженерне обладнання та інше майно для "прихованого передання" бойовикам "ЛДНР".

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу зазначав, що навчання "Восток-2018", які відбуваються із 11-го до 15 вересня, стануть наймасштабнішими у РФ із 1981 року.

Маневри пройдуть майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них також будуть брати участь повітряно-десантні війська, Тихоокеанський і Північний флоти РФ.

28 серпня у НАТО заявили, що військові навчання РФ "Восток-2018" можуть бути відпрацюванням участі у масштабному конфлікті.