Сайдік повідомив, що в контактній групі "зійшлися на думці" про необхідність оголосити великоднє перемир'я на Донбасі

Сайдік повідомив про ймовірне нове перемир'я на Донбасі
Фото: EPA

18 квітня відбудеться відеоконференція, на якій тристороння контактна група має погодити перемир'я на Донбасі на час великодніх свят, повідомив спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі "зійшлася на думці" про необхідність оголошення великоднього перемир'я в зоні конфлікту. Про це журналістам заявив спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік, повідомило агентство БЕЛТА.

Для остаточного узгодження перемир'я сторони домовилися провести відеоконференцію 18 квітня, сказав Сайдік.

На його думку, для довгострокового режиму тиші на Донбасі потрібна "політична воля сторін".

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які висуває Україна.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня. За даними Міністерства оборони України, бойовики порушили перемир'я першої ж доби.