Сайдік: Цього року ми спостерігаємо найспокійніше літо на Донбасі від початку конфлікту

Сайдік підтвердив, що тристороння контактна група в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню на Донбасі з 29 серпня
Фото: EPA

Із початку серпня 2018 року на Донбасі не зафіксовано випадків загибелі цивільних осіб, сказав представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартін Сайдік.

Від початку збройного конфлікту на Донбасі літо 2018 року стало "найспокійнішим". Про це 22 серпня за підсумками засідання тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України заявив журналістам у Мінську представник ОБСЄ Мартін Сайдік, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цього року ми спостерігаємо найспокійніше літо від початку конфлікту", – сказав Сайдік.

Він підкреслив, що з початку серпня випадків загибелі цивільних осіб на Донбасі не зафіксовано, але трьох осіб було поранено.

Сайдік підтвердив, що тристороння контактна група в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню на Донбасі з 29 серпня. Це вже 24-те перемир'я на Донбасі, укладене сторонами з початку конфлікту, зазначив він.

"Контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей підтверджує повну прихильність безстроковому припиненню вогню у зв'язку із початком навчального року, починаючи з 00.01 29 серпня", – підкреслив Сайдік.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

1 липня на сході України мало набути чинності "хлібне перемир'я", але його першого ж дня зірвали бойовики. Попередні спроби налагодити режим припинення вогню також зазнавали невдачі.