За фактом поранення Дейдея відкрито кримінальне провадження за статтею "теракт"

Дейдея з осколковими пораненнями доправили до військового госпіталю
Фото: Ігор Мосійчук / Facebook

Народний депутат від "Народного фронту" Євген Дейдей дістав поранення під час бойових дій у районі промислової зони Авдіївки, повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом одержання поранення народним депутатом України від "Народного фронту" Євгеном Дейдеем. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган у Facebook.

"Попередньо встановлено, що Дейдей дістав зазначене поранення під час бойових дій 14 липня 2017 року приблизно о 18.00 у районі промислової зони Авдіївки. Після надання первинної медичної допомоги із діагнозом "осколкові поранення" народного депутата доправлено до військового шпиталю №66 міста Покровська", – написала вона.

Вона зазначила, що кримінальне правопорушення за фактом поранення нардепа попередньо кваліфіковано за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

До цього в полку "Київ" повідомили, що Дейдей дістав осколкове поранення в ногу від снаряда калібру 82 мм. Сарган розповіла, що поранення нардепа не важке.

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що Дейдея після поранення під Авдіївкою доправили вертольотом до госпіталю в Дніпро.

Командир добровольчого батальйону "Київ-1" Дейдей був обраний депутатом Ради у 2014 році. Після злиття київських добробатів у полк поліції став його куратором.